Shopping

Wat is Google Shopping

Waarschijnlijk heb je Shopping al vaker gezien in Google. Als je een zoekwoord intikt in Google die gerelateerd is aan een product krijg je vaak een rij met foto’s en prijzen te zien, dat is Google shopping. Je kunt op die manier je producten en prijzen laten zien en je potentiele klanten zo direct naar de je product pagina trekken op je webshop. Google shopping is een onderdeel van Google Ads.

visuals-At7ozqXbq8I-unsplash

Is Google shopping iets voor mij?

campaign-creators-yktK2qaiVHI-unsplash

Google shopping heeft als vereiste dat je een webshop moet hebben, als je dit hebt dan kun je in principe Google Shopping inzetten. We zien vaak dat veel webshops via Google shopping de beste resultaten behalen (de beste kosten per verkoop). Dit komt omdat de klant direct de prijzen en het product ziet en bij het doorklikken gelijk op de product pagina komen in je webshop, hierdoor is het voor de klant zeer gemakkelijk om het product te kopen.

Optimalisatie

Als je Google Shopping campagne draait is het belangrijk dat deze natuurlijk zoveel mogelijk winst oplevert. Om dit te realiseren zullen we minimaal eens per maand de campagne optimaliseren. Tijdens de optimalisatie kijken we naar de best verkopende producten, wanneer dit verkoopt, wie het koopt en nog veel meer zaken. Op deze manier kunnen wij het beste resultaat voor jouw bedrijf halen. We leggen graag in een, vrijblijvend, gesprek uit wat Google Shopping voor jouw bedrijf kan betekenen.

optimalisatie