Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Dit doe je om een grotere autoriteit (hoe belangrijk je website is) te krijgen voor Google. Doordat je een hogere autoriteit hebt in combinatie met de juiste content kom je hoger in Google te staan. 

seo

Waar moet ik op letten?

480px-Magnifying_glass.svg

Het is van vitaal belang dat de links kwalitatief zijn en natuurlijk lijken voor Google. Mocht Google namelijk het idee krijgen dat de linkjes van onbetrouwbare partijen komen of niet natuurlijk ogen dan zullen ze er niets mee doen en is al het werk voor niets geweest. Daarnaast wil je ook kijken wat je concurrenten doen en welke links zei hebben, je wilt hen immers voorbij in Google of de voorsprong nog verder vergroten. 

Wat moet ik vooral niet doen?

Zoveel mogelijk links plaatsen zonder verder te kijken dan het aantal, je kunt namelijk heel makkelijk links plaatsen op plekken als startpagina.nl, dit zijn echter geen kwalitatieve links waardoor Google dit als negatief beschouwd. Daarnaast is het ook niet verstandig om zomaar met iedereen linkjes uit te wisselen, je weet immers niet wat de kwaliteit van hun website is en wat de beoordeling van Google hiervan is, wellicht gebruiken ze jouw pagina wel om juist een beter linkprofiel te krijgen terwijl jij er op achteruit gaat. In een vrijblijvende strategiesessie vertellen we je graag meer over de mogelijkheden die linkbuilding biedt voor jouw bedrijf.

linkbuilding